Saturday, December 12, 2009

bunga segar dr ladang...yeha~

yehaa...come2.. bunga2 segar dari ladang.. ini bukan Bunga Cinta Lestari ya.. bukan juga Bunga-Bunga Cinta dan sewaktu dengannya.. tapi ini adalah bunga yg segar@fresh dari ladang yang tumbuh dengan sendirinya dan ada juga yang ditanam.. utk pengetahuan anda bunga ini bukan ditanam oleh my famili ya.. ada juga la satu@dua gambar yg ditanam sdiri tetapi ditanam juga oleh jiran merangkap sepupu sepapat bersebelahan dengan rumah..sowy la ek, gambar ni xbapa cantik coz amik ngan camera fon aja.. DSLR..xde modal lg nak beli.. ;)

meh kawe nak introduce bunga2 ni:


ni nama dia Pokok Bunga Orengan


Pokok Cinta Suci


Pokok Manjalar


Pokok Bunga Cotton Bud handsome x??


Pokok Bunga Mekar Ungu


itu la serba skit gambar bunga yang diambil..
ah nak gtau rahsia nih.. semua nama bunga tu
=AUTA =
(korang highlight perkataan atas nih baru nampak)
hehehehe..jangan marah ya..



hah.. lupa ni satu lagi.. korang teka bunga apa??
Klu: Boleh dimakan..
jeng2..

21 comments:

  1. Ade plak bunga auta.. Ni nak marah ni.. Ish3.. ;p

    Bunga last tu boleh dimakan ek? Wat ape slalu? ulam? Lauk? Bunga orked laaaaa.. Hehe.. Tak arif laa bab2 bunge ni.. Sila bg tau jawapan.. ;)

    ReplyDelete
  2. hehehehehe..

    bunga yang last tu xble makan.. tp hasilnya ble makan.. erm.. cmne ek??

    ReplyDelete
  3. kite tataw bab2 munge ni.. huhu... tp kalo fotogrfi tu bleh la sket2.. haha... walaupon capture pakai hp saja.. but pandai cari angle... huhu... nice2..!!

    ReplyDelete
  4. hehehehe.. yeke..khal bukan minah bunga la kalo cmtu.. ;), tapi saya pun bukan mat bunga ya.. ;)

    sy pun kalo bab amik gambo nih suke gak..nice??TQ2..hehehe..

    ReplyDelete
  5. hehehe..
    pndai yerk reka nme2 bunga...
    hehehe...
    tu mcm pokok jmbu je..
    bunga jmbu kew?
    hehehe...

    ReplyDelete
  6. hehehehee..


    bab mereka ni no1 farrah..

    yeke pokok jambu farrah??

    ReplyDelete
  7. suka tgk bunga...chantikkk...ihih

    ReplyDelete
  8. aku pun ske amek gambo bunge walaupun bunga org lain..

    la la la

    ReplyDelete
  9. honey bunny..hehehe.. bunga mmg cantik, termasuklah bunga yang mempunyai perkataan yang menjijikkan.. spt bunga tahi ayam~

    ReplyDelete
  10. tedi, yeke,, jom tukar2 gambar bunga nak?

    ReplyDelete
  11. hehehe...
    iye...
    sye pasti...
    btul ke x???
    =)

    ReplyDelete
  12. hehehehee.. btul2..
    tahniah yer cik farah..

    PNGK:4.00
    DEAN LIST

    ReplyDelete
  13. salam zuewairy..
    lmbt buka entry kamu.. huhhu, klu x org first dpt teka bunga apa itu..

    btw, berkerut juga dahiku ini bila kamu letak nama hentam kromo je kat bunga2 tu...

    p/s: orkid x der ke? hehehe

    ReplyDelete
  14. salam zuewairy..
    lmbt buka entry kamu.. huhhu, klu x org first dpt teka bunga apa itu..

    btw, berkerut juga dahiku ini bila kamu letak nama hentam kromo je kat bunga2 tu...

    p/s: orkid x der ke? hehehe

    ReplyDelete
  15. hehehehee.. aah.. mana tau nama semua pkok bunga tuh missnera..

    orkid, sebelum ni ada tanam.. xpasan ada ke x lagi..hehehe

    ReplyDelete
  16. hehehe...
    tengs...
    =)
    wah2...
    dpt DL trus...
    hehhehe...

    ReplyDelete
  17. tahniah skali lagi ye..hehehe~

    ReplyDelete
  18. munge2 cinte xde ke..
    kekkeke:P
    amboii zuewairy...jiwang,,
    hehehhe:P

    ReplyDelete
  19. hehehehehehehe..
    mane de jiwang jana..
    biasa2 jer..

    ReplyDelete

Comment