Wednesday, December 30, 2009

tongkang, mulut longkang~

senangnya manusia menilai manusia antara satu sama lain ya..

senang jer judge org macam-macam..
kan.. diri sendiri?? apa macam??

manusia 100% tidak sempurna..
aku rasa jelik skit dengan perangai manusia yang suka tuduh menuduh nih.. depan baik jer.. belakang.. adus.. perangai macam tongkang pecah..
tu xkira mulot macam longkang lagi..

manusia mcm ni xble nak dijadikan kawan..
aku xbenci kengkawan yang bermasalah kerana
Manusia xlayak membenci
dan
xlayak dibenci..

tapi juz larikan diri jela dr manusia berperangai begini..

alkisah manusia yang pelbagai masalah..
sowang minah nih.. depan kawan2 baik gler.. aku rasa termasuklah dengan family dia..di Universiti
tutur katanya sopan santun, lemah lembut..
tapi belakang..
lelaki dan macam kain batik pakai buang..

harni pakai kain bercorak merah then dh puas.. buang!
esk corak biru lak xsampai sehari.. buang!

macam tu la aku nak ibaratkan minah ni..
sbb dia suka melakukan sumbang mahram dengan lelaki2 yang dipungut merata tempat..
tapi dalam masa yang sama juga MENGATA org.. no satu (1).. main belakang punya minah nih~

kamo xfikir ke.. ibu bapa kamu sebelum kamu melakukan sesuatu..
terutamanya yang ibu tunggal@bapa.. kesian ibu@bapa kamo.. membesarkan kamo..
ibu@bapa kamo mengharapkan sesuatu yang lebih baik kerana kamo berjaya sampai ke menara gading.. tp di Universiti, lain pulak yang kamo belajar.. lelaki, seks bebas pula yang menjadi subjek utama kamo..

erm..jika kamo terbaca ini, insaflah ya wahai sahabatku..

ape kes gambar kambing lak?? layan jela.. kunci mulot lagi senangkan..
Mbbbbbek~



Rajin2 click la nuff ek.. tinggalkan pesan.. nnti aku click kembali~






25 comments:

  1. psst~~
    siapa hakim tak bertauliah tu??judge org sana sini..
    nk aku suap jag air kt mulot dia x?
    (cubaan jaga tepi kain batik warna kelabu asap kemian)

    ReplyDelete
  2. sesape pon maybe penah ade pengalaman dgn kes2 mcm nie..
    :)

    ReplyDelete
  3. ahchong, hahahahaha.. tolong r suapkan.. bg sedor skit;)

    ReplyDelete
  4. hazzy, erm.. baik senyap je ken;) kahkahkah;)

    ReplyDelete
  5. anisa, yang.. semua manusia bergelumang dengan pelbagai masalah;)

    ReplyDelete
  6. ntah zuewairy(xtau nak pendekkan nama kamu! hehee)

    kekadang tu manusia ni susah nak faham... ada yg anggap dorang perfect tp hampeh pun ada gak! ada yg anggap hubungan tu just main2 je..

    ReplyDelete
  7. ya... miss, yg tu paling pendek..

    aha.. manusia pelbagai ragam;)

    ReplyDelete
  8. yeah stuju2..ramai manusia talam dua muke kat dunia nie..

    dpn baik..
    blakang masyaallah..

    smoge manusi2 begini akn berubah..
    ameen..^^

    ReplyDelete
  9. dlm dunia ni

    bese la tu abgku oiii

    hmmmm

    ReplyDelete
  10. ann, yea.. btol.. mudah2an org cmni dpt hidayah dr-NYa

    ReplyDelete
  11. Qarl,

    yela adikku.. tapi bila datang satu2 masalah mcm xpuas ati gak;)

    ReplyDelete
  12. Erkkk.. I guess hidup ni dah terlalu jauh hanyutkan dia.. Hmmmm.. Knape perlu jadi hipokrit dpan lain blakang lain ek? Smoga dia jumpe jalan yg blh bawak dia pulang.. ;)

    ReplyDelete
  13. ya.. sama2 kita doakan Farhana;)

    ReplyDelete
  14. hehe..mulut memg pyah nk kwal.huhu
    tp pe2 pn..
    terlajak perahu bleh undur..
    trlajak kata..
    tgung sendri..

    ReplyDelete
  15. normal sgt sebenarnya judge and judging nih..
    takkan ada org yg takkan dpt idup tanpa judge org..

    watever it is..
    judge org, ada had dier..

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. eh! serius ke? huH!
    dasyat!!

    eh! dah klik nak kena tgal pesan ke? x yah lah..
    ekekekekeke

    ReplyDelete
  18. missiesya, ya betul kata kamo.. jadi.. fikirlah sebelum bersuara;)

    ReplyDelete
  19. shah, yer.. normal.. tapi masalah sampai lebih had la plak;)

    ReplyDelete
  20. si tedi, cerita ni juga dr sumber rapat;)

    ReplyDelete
  21. sedang kene macam ni.sudah mendiamkan diri.tapi dikate "mind ur own words"..jadi nak wat camne?hahahah

    ReplyDelete
  22. hohhohohoho.. cikmemmy..
    xtau apa nak dikato la;)

    ReplyDelete

Comment