Sunday, January 03, 2010

Aku yang suka bercakap;)

Mulut aku nih.. susah skit nak dok senyap.. tapi sem ni nampaknya mcm belajar cara nak duduk diam ja mulut tuh sebab xde rumate.. jadi terpaksa la tutup mulut.. buka mulut pun time aku melalak ngan menguap jer.. tdo sama kot... hahahaha;) bajet tdo terbuka mulut.. xkot, kalo terbuka mulut sah2 la taik cicak dah masuk dalam mulut aku;)

~tingin sebenarnya nak pot.pet kat sini~

aku suka bercakap dan suka bertanya.. kalo sembang dengan orang aku akan tanya terperinci yang mungkin.. hahahaha;) sampai ada org cakap aku nih polis ka hapa.. sbb tanya banyak.. :) tapi bila masuk lam kelas.. senyap lak.. lect "Ada soalan" aku jawab "Segalanya berjalan dengan lancar" yela.. nak tanya pa.. sbb semua faham.. kalo xfaham pun aku xtanya.. sbb nk balik awal.. banyak tanya kuar lambat la..

tp bila masuk kelas master nih.. aku dh mula bertanya.. sbbnya bila present kengkawan aku asyik menyoal aku bertalu-talu.. dorang present.. siap! aku bubuh peluru M-16 satu kontena.. hohohoho:)

bila masuk sekolah menengah aku dah mula minat untuk menceburi dalam dunia kewartawanan..jadi after form 6.. trs pilih media studies.. yeah.. aku berada di jalan yang benar, untuk menjual air liur aku..hahaha.. amat jijik skali penulisan zuwairi kali ini.. belajar..belajar dan terus belajar.. sampai la aku buat praktikal..


Inilah peluang aku masa buat praktikal kat Perlis.. org kata buat kat RTM duduk saja.. tapi bagi aku tidak sama sekali.. best!!!!! semua bahagian aku duduk.. buat rancangan, jadi pelakon drama radio, duduk kat konti..pot.pet.pot.pet.. aku sudah rasa.. yang paling best jadi wartawan.. TERJAH!!.. hahahah.. tidak..


~last2 diberi peluang~

bila diberi peluang untuk berada di konti 102.9Mhz tuh aku cakap ja...dua kali diberi peluang cmnih.. sekali petang, satu lagi malam.. yang lain ada gak tapi menyampuk skit2 ja..;) aku rasa masa aku pot.pet tuh mana pendengar PerlisFMyang setia, aku rasa tutup radio.. sbb suara aku amat sumbang skali.. satu Perlis hujan;)

yang tidak dapat aku lupakan aku kuarkan topik, nak bg Kuat Ingatan..

masa on air aku gtau kata

"kepada pendengar yang masih belajar jangan makan kepala ikan ya.. nanti cepat lupa"
(baca ala2 DJ..hohohoho)..
tetiba adalak ustaz kol ke ke konti "ble saya cakap dgn DJ zuwairi"
aku.. "ya, saya"
ustaz "tolong betulkan kembali ya apa yang kamu cakap, tiada mufti keluarkan kenyataan tersebut"
aku"ok"..
okjer...walhal pastu aku xbetulkan pun.. peduli apa aku..hahahaha;) aku rasa di udara suara aku sorang aja yang ada..kahkahkah;) nasib esk pagi tu xkena panggil dengan Ketua Rancangan..

tapi itu dulu... pengalaman.. best sgt!! sekarang.. kena mengurus cara bercakap sbb amik kos Pengurusan Komunikasi;)





26 comments:

  1. he,,
    kite pun teringin nak potpet kat situ

    :)

    erm
    lastly
    akhirnya dapat jugak

    :)


    good luck tau

    ReplyDelete
  2. dj?woooahh..cam best 2..ngatkn ko amik kos2 sains...

    ReplyDelete
  3. anisa,,

    boleh jer kalo kamo minat;)


    tq anisa;)

    ReplyDelete
  4. cikmemmy, hahahahaha;) muka aku nampak cam saintis ke?

    ReplyDelete
  5. eh kamu ambik course ape? jdik dj ek nnt?

    ReplyDelete
  6. aku pun kuat bcakap tau. kawan aku cakap, dalam sehari aku ada bilangan perkataan yang aku wajib habiskan. selagi tak habis aku akan bercakap sampai lelap mata. hahaha~

    kerja ko nampak menyeronokkan. kerja aku pun melibat kan cakap-cakap gak. CIKGU!

    ReplyDelete
  7. Semoga Berhasil Ayik.... Terus Berusaha :-)

    ReplyDelete
  8. suraya, masa degree dulu amik media studies;)

    ReplyDelete
  9. cik nurul... hohohohoho.. ada jodoh nampak kita berdua..hahahaha;)
    lawak2 je eh..

    oh.. ko cikgu eh.. ble la senaman mulut hr2;)

    ReplyDelete
  10. ohh..aku nye cita2 mmg nk jd dj..tp mcm xdpt2 je lagi peluang..haih..

    ReplyDelete
  11. iyllienaz, kalo ko ade bakat go on jela.. ok punya;)

    ReplyDelete
  12. Hahahaha.. Gelak guling2 baca post ni.. Hmmm.. Mmg sah dan terbukti.. Encik Zuewairy kita ni mmg suke brcakap dn brtanya.. Wakakaka.. ;p

    ~ wah, rugi time tu takde kat perlis, kalau tak blh dengar perlis FM sambil main ujan.. hahaha..

    ReplyDelete
  13. farhana...

    hahahahaha;)
    kamo sendiri pun telah disoal siasat;)

    hehehe;) best wo..dgr radio sambil main ujan;)

    ReplyDelete
  14. uih jdk dj radio

    pasni bersama dj zuewairy r..ahakss

    ReplyDelete
  15. amirah..hahahaha;)


    itu dulu la;)

    ReplyDelete
  16. Hahahaha.. Soal siasat jek.. I rela you.. Auwww.. ;p

    ~ x abes soal siasat encik zuewairy lagi ni.. siap laa nnt, saya lak sedia M16 10 kontena.. hahaha..

    ReplyDelete
  17. wah.mcm best je kan jd Dj.
    masa kt Perlis.fm tuh,ckp utara ke?

    ReplyDelete
  18. farhana... wokkkkes;)
    lbh satu kontena i jawab.. oyeah;)
    hahaha..

    ReplyDelete
  19. wirdah..
    slot ptg jer ckp utara kul 3-6.. lain semua ckp 1 msia;)

    ReplyDelete
  20. wahh baguihla jd dj RTM.. dolu2 ika pon dapat tawaran RTM untuk hos Selamat Pagi Malaysia.. tapi sbb nak smbung study last2 lepaskan peluang tu.. now ni pot pet pot pet kat anak murid jela nmpknye..huhu ;p

    ReplyDelete
  21. yeka iqa... wa lg best;)

    xpe pot pet kt anak murid.. perjuangan tuh;)

    ReplyDelete

Comment