Monday, February 15, 2010

hadiah sempena CNY utk uncle~

Saat entry ini ditulis.. aku dh berada di Kg halamnku di negari Perlis.. Permai Lagi Mempersona;)
mana2 kengkawan bloggers yg nak datang perlis jalan2 ke.. rojer aku.. yg mana tinggal kat alor star, jom jumpa nak?? kwang2...

aku naik bas semalam.. dr Kajang.. nak selit skit ttg kisah perjalanan semalam.. Toleransi antara kaum.. kedudukan aku dalam bas tu depan skali.. sebelah aku budak kolej aku gak.. blok aku.. tp aku xpernah jumpa.. yela.. kehidupan aku dalam bilik jer.. kuar pun kul6 utk ke klas.. kwang2.. berbalik toleransi tadi.. bas yg aku naik tu dh nak sampai kangar.. kat Arau driver ni masuk highway Kuala Perlis.. dah masuk highway.. jauh gak la.. ada Uncle Chinese ni..

"U boleh buat U-Turn x, masuk jalan biasa.. sbb i nak turun dekat Jawi"

aku bajet driver tu nak marah.. telinga ni tunggu jela si driver ni nak kata apa..

"erm.. asal u xckp awal2"

tanggapan aku mengatakan driver tu nak marah semakin memuncak

"i mana tau, selalau ikot jalan biasa:

uncle ni menjawab..

sampai jer tmpt U-Turn, driver ni turn balik.. wow~ aku respek dengan driver nih.. tapi aku.. panas gak la.. ngada2 plak uncle nih.. dh nak sampai Kangar kot.. terpaksa turn balik.. mybe aku rasa sempena CNY ni, itu jer caranya utk buat uncle tuh.. hip! hip! horey!

next entry aku ulas bab pertama buku FB tuh;)

nota kuliah: keja berlambak, mcm bukan cuti lak bl tgk planner..

12 comments:

  1. wa bgsla driver tu
    barula hidup harmoni..hehe

    ReplyDelete
  2. Hahaha :D Sabar tu sifat yang baik kan lebih-lebih lagi waktu CNY ini. :p

    ReplyDelete
  3. Bas ape tu ek? Nak naik.. Jalan2 satu malaysia.. Hehehehe..

    ReplyDelete
  4. wah3x

    warna purple plaksss

    nk ang pau

    ReplyDelete
  5. ko cakap I U jer ker dengan uncle tu?

    ReplyDelete
  6. zuwairi oii...ang perlih tang mana weii??? jumpa mau??

    aku kt beseri ja...hehehe

    ReplyDelete
  7. amirah: mmg bagus pun;)

    tekkaus: aha..;)

    milo: dh lama la;)

    farhana: sri maju;) dtg la perlis jalan2

    qarl: zu bg bom2 pow.. nak?

    hans: bukan aku, uncle tu ngan driver lorr..

    zaza: kat beseri.. jumpa? ble ja..;)

    ReplyDelete
  8. uyoooo...

    cool kan ankel tue...

    btw,biase yg tua2 nie ade sifat harmoni...

    yg mude, sory..

    u know wat i mean?

    ReplyDelete
  9. bro
    selamat bercuti sambil berassignment
    erk888

    ReplyDelete
  10. bagus la uncle bus tu..aku slalu naek bus yg pakcik tu garang..

    ReplyDelete

Comment