Thursday, November 25, 2010

wanita pada pandangan aku yang paling hot sampai hangit

wanita berperibadi mulia
maksud aku kat sini mulia dari segalanya.. mulia boleh ditakrifkan daripada pelbagai aspek, sopan santun, berbudi bahasa..
bahasa yang digunakan juga sesuai dengan watak sebagai seorang perempuan yang lemah lembut. Lagak juga sebagai seorang perempuan bukan apa.. ada sesetengah wanita skg ni.. dah macam lelaki.. kangkang sana sini.. sepak sana sini..ada yang main bola..
adoi.. bahaya untuk kesihatan!

wanita tak kalut
tak kalut..dan tak buat kalut.. seolah2 banyak gila masa nak kena habiskan untuk
kerja@apa2 hingga terganggu blind date, atau mood org lain.. tapi kalut pun bagus juga.. sebab ada setengah jenis kalut ni dia habiskan sesuatu kerja dengan cepat..itu positifnya.. tapi yang kalut tak kena tempat ni bahaya.. aku nak ajak p date pun susah.. seolah-olah nak menyelesaikan masalah dunia


wanita pandai masak
sukanya!!! senang skit kan kalau pandai masak.. tak susah2 nak makan luar.. tapi bukanla nak yang pandai masak sampai taraf chef
cukupla sekadar tau masak air, dah pandai menggunakan bunga lawang, serai, bawang, lengkuas dan sebagainya dalam masakan..
kang buat kari tak letak rempah ratus dan daun kari.. *pengsan sesaat*

wanita update
wanita lebih kurang macam windows la.. skg dah windows seven ultimate.. dan akan update setiap masa.. jadi begitulah wanita..
orang kata sedap mata memandang.. tak selekeh sangat.. selekeh moden its ok!


wanita tudung yuna
ni extra la.. aku rasa wanita tu cun sangat.. kalau pakai tudung.. especially pakai tudung yuna tuh.. cantik bangat sih..
tertarik, menarik kau memang daaaaaboom!

wanita ramah dan malu-malu kucing
pot pet pot pet... best gak.. tak sunyi rumah.. riuh rendah.. tapi taknak la yang sampai tak tau nak berhenti bercakap..siang malam pot pet pot pet..siang bercakap, malam pun nak bercakap *pening* dan ada sifat malu.. "malu perisai orang yang beriman"

wanita dan wanita serta lelaki
boleh ditakrifkan sebagai dapat menyesuaikan diri dengan orang lain sejantina dan berlainan jantina.. ada sesetangah wanita..dengan rakan sejantina pun malu.. lelaki apa tah lagi.. tak salah kalau kita nak bertegur sapa kan?

kesimpulan
impian nak yang sempurna je kan semua? ngeh3... yang pasti manusia tak 100% sempurna ada kelemahan dan ada juga kelebihan..kan? kan?
yang KELEBIHAN tu bukan pakej kita untuk berbangga-bangga atau megah@besaq diri.. cuma gunakan kelebihan tu sebaik mungkin dan
jika KELEBIHAN tersebut tiada pada orang lain.. marilah kita kongsikan bersama.. tak kedekut ilmu orang kata.. bagi KELEMAHAN
tu jangan jadikan pula sebagai alasan untuk kita tidak menyelesaikan tugas dengan sempurna, perlu perbaiki supaya KELEMAHAN tersebut
menjadi satu KELEBIHAN.. kalau tak boleh juga nak buat macam mana kan?

p/s: ada tak wanita cmni? ngeh3..

20 comments:

  1. LOVE YUNA!


    Latest Entry:
    http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/we-should-be-thankful.html

    ReplyDelete
  2. uik almost perfect sumer ciri2 tuh..

    tp btol la kan mn de manusia yg perfect...:P

    ReplyDelete
  3. aku tak brapa minat Yuna la hehehe

    ReplyDelete
  4. tang bahagian masak kari tue chumel la ayat..hehe.. *pengsan sesaat..chumel..

    ReplyDelete
  5. Bukan "cantik bangat" ayik,,, tapi tulisannya "cantik banget".
    hehehe
    Semoga ayik dapatkan wanitanya segera :)

    ReplyDelete
  6. wanita ramah tamah wanita becok la ye..
    adehhh konpem bingit umah..

    selagi x tido selagi tu po pek po pek

    tahan ke??

    ReplyDelete
  7. Semua ciri2 tu saya ada
    Hehehehe
    =P

    ReplyDelete
  8. part yuna tu yang best tuh...
    bukan ker wanita tudung yuna tu ada sorang jer dalam dunia nih..?hehehe...

    tak de yg boleh ganti yuna...hahaha...

    ReplyDelete
  9. mesti tudung yuna gak?
    hahaha

    ReplyDelete
  10. saya tak main bola..tengok bola je

    ReplyDelete
  11. hu3....
    harap2 dapat la wanita cm2...at least half kriteria diatas pun cukup...tp at least dpt wanita yg menutup aurat n hormat suami sudah :)

    ps-terima x jawapan soal selidik tue?

    ReplyDelete
  12. pergh!!klu muka bulan mana bleh pakai tudung macam yuna...hehehe...x la..

    ReplyDelete
  13. perempuan kalut+suka buat kepala tau..tak best..

    ReplyDelete
  14. tgh berfikir DJ yang mana 1...
    yg pasti DJ bukan Yuna..Tuna mungkin..hehehe

    ReplyDelete
  15. nice n3 zu!
    sy suke^^
    setiap org berhak memilih..x salah pn~
    ~_^

    ReplyDelete
  16. laa...
    tgk tajuk igtakan nak tunjuk gambaq awek2 yang hot dimatamu~
    rupa2nya ciri2 awek hot yg nak buat bini~

    mmg ssh nak cari seperfect nih, tp rasanya ada ja~

    ReplyDelete
  17. agak2nya tercalon x??
    hahahha

    ReplyDelete

Comment