Wednesday, December 01, 2010

al-kisah batang berjuntai dah bertukar nama.. lepas ni jangan tersasul lagi ya!

Suatu petang kat opis:

aku: eh, mengajar kat Batang Berjuntai eh.. UNISEL?
cik kak: sorry... tukar eh... B.E.S.T.A.R.I J.A.Y.A... yes! UNISEL Bestari Jaya..
aku: owh yeka.. urm... Hilang la Batang yang berjuntai tu lepas ni.. keh keh keh..

tak tau la pulak aku. rupanya Batang berjuntai dak bertukar nama kepada Bestari Jaya.. pasai apa eh depa tukar.. aku cuba juga cari-cari gambar mengenai Batang Berjuntai.. mana tau kot pekan ka apa ka.. sebab aku tak pernah lagi sampai ke tempat yang namanya unik ni..

hah. amik hang.. ni yang keluaq..

abang seksi kat pokok.. urm! mungkin lelaki ni dok kat pokok Batang Berjuntai kot. bukan lelaki pot pet na..

pakcik!.. amboi.. handsome aih.. mungkin penduduk Batang Berjuntai..

ikan.. tudia.. Panjangnyaaa.... besaq pulak tu.. mungkin juga Batang Berjuntai terkenal dengan tempat memancing ikan? kan?

menarik tertarik bukan... sapa yang duduk kat Batang Berjuntai? atau tau info mengenai apa2 Batang Berjuntai meh kongsi.. ada aku dgr-dgr.. ditukar pun sebab nama tu ada unsur negative skit.. ingat lagi dalam Macam2 Aznil ada budak sebut Batang Berjuntai.. dibalasnya dengan "uishhh.. lucah tu!"

nak tau info mengenai pertukaran nama, boleh la hampa lihat-lihat kat sini..BESTARI JAYA

21 comments:

  1. tak pernah pun p, just lalu je... bagus juga tukar nama, nama lama tu tak memberi impak yg best, hehehe

    ReplyDelete
  2. batang berjuntai da tukar nama

    tapi kuih BATANG BURUK masih x tukar2

    hahaha

    ReplyDelete
  3. fid:
    impak mcm mana yg fid nak?ngeh3..

    ReplyDelete
  4. syazwan:
    syhhh.. yg pasti.. not me:)

    ReplyDelete
  5. eh seres ke dah tak guna nama tu?

    tapi lepas ni, mesti orang still guna nama lama tu. hehe

    ReplyDelete
  6. eh seres ke dah tak guna nama tu?

    tapi lepas ni, mesti orang still guna nama lama tu. hehe

    ReplyDelete
  7. eh seres ke dah tak guna nama tu?

    tapi lepas ni, mesti orang still guna nama lama tu. hehe

    ReplyDelete
  8. eh seres ke dah tak guna nama tu?

    tapi lepas ni, mesti orang still guna nama lama tu. hehe

    ReplyDelete
  9. eh seres ke dah tak guna nama tu?

    tapi lepas ni, mesti orang still guna nama lama tu. hehe

    ReplyDelete
  10. eh seres ke dah tak guna nama tu?

    tapi lepas ni, mesti orang still guna nama lama tu. hehe

    ReplyDelete
  11. adrina:

    tu dia aih.. banyaknya komen~
    aha.. yang lama lebey diingati:)

    ReplyDelete
  12. dari tahun lepas dah tuka nama tu.. =) nama dituka supaya lebih molek disebut dan didengar..saya tau sbb blaja kat unisel situ dulu..

    ReplyDelete
  13. wah..layout baru la...
    purple! UiTM DIHATIKU...


    Latest Entry:
    http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/beginning-of-jimba.html

    ReplyDelete
  14. adrina:
    owh..yeke.. thanks for the information:)

    ReplyDelete
  15. adie:
    aip!! xdak kena mngena ngan uitm k... ngeh3...

    ReplyDelete
  16. ehe^^
    da lame tuka zu oiii~
    nape pic paling atas tu nmpk cam opie zami??
    haha =D

    ReplyDelete
  17. bagus lah tuka nama.... cam lucah je dulu punya nama kan haha

    ReplyDelete
  18. Lepas ni batang terlondeh kot...he3

    ReplyDelete

Comment