Monday, January 24, 2011

Pasemboq Restoren Nelayan.. Cuba Try Test!

ni bukan restoren nelayan kat KL tu.. restoren nelayan ni kat Kuala Perlis... sedap nak habaq mai kat hampa! kedudukan restoren ni terletak dekat dengan jeti maritim.. dulu kawasan restoren ni merupakan jeti lama nak ke langkawi.. mercu tanda lain jika nak ke restoren ni, terdapat Plaza Kuala Perlis berdekatan dengan R.Nelayan ni..

kat sini hampa boleh makan empat menu utama:
mula-mula makan laksa, lepas tu makan la pasemboq, konon-konon sebagai desert makanla cucuq ketam dengan cucuq udang..buncit!


Pasemboq


cucuq ketam sorang makan RM10


cucuq udang


ni ibu segala cucuq.. ngeh3

tak mahai.. masa ni aku makan cucuq udang ngan cucuq ketam sorang makan, pasemboq tiga orang makan, laksa empat orang makan, teh o ais, teh ais, ngan limau ais.. hanya RM 38 ringgit.. takdak service charge dan juga gov tax.. jangan risau!

jadi kepada sesiapa yang nak p Langkawi melalui Kuala Perlis.. singgah-singgah la *promote* cuba tengok cucuq ketam ngan pasemboq na..

6 comments:

  1. Dah boleh ganti Maria Tunku Sabri ni. HAHA~

    ReplyDelete
  2. Cik Tqah penah 2 3 kali pegi..but pegi ngahn parents.. memang xde service charge..but service die agak hampes.. sombong mak cik tuh.. mentang plate kete K.. gamaknye kalo W baru die nak layan elok kott

    ReplyDelete
  3. nmpak sedap pasemboq tue...

    ReplyDelete
  4. dulu eqa suka sgt makan kt sni..klu spupu2 blk kg mesti bawak depa mai mkn kt restoran nelayan ni..tp lately mcm laksa dia xberapa sedap la.. pastu terus beralik arah pi mkn kt dpn hotel brasmana tu.. bleh gak tgk laut..

    meh baca "EP 7 - Aku Seorang Blogger"

    ReplyDelete

Comment