Amazing Padang, Indonesia: Bukit Tinggi..tempat penggila borong sakan!

dalam pukul 6 cenggitu lepas balik dari Lembah Hurau, terus g bukit tinggi.. bukit lagi.. belok-belo...

dalam pukul 6 cenggitu lepas balik dari Lembah Hurau, terus g bukit tinggi.. bukit lagi.. belok-belok.. sape yang tak tahan sah-sah la muntah.. kalau nak diikutkan dari Airport ke Bukit Tinggi mengambil masa lebih kurang dua jam.. selalunya kalau dengar ke Padang jer, orang akan ingat ke Bukit Tinggi sebab dorang cakap situ jer yang best.. walhal banyak lagi tempat-tempat menarik dan tempat makan yang best!!


ok. berbalik kepada cerita Bukit Tinggi! memang tempat ni best untuk yang suka membeli belah.. especially perempuan :) kain-kain dia bapak murah giler. tertanya-tanya adakah Bukit Tinggi ni macam Bandung, kawan aku cakap NO. Coz Bandung lebih kepada factory outlet, tapi di Bukit Tinggi lebih kepada barang perempuan, baju lelaki yang sulam-sulam pun ada..


Menara jam Gadang Bukit Tinggi



time kitaorg sampai ni baru lepas hujan.. masih renyai.. shopping punya pasai.. tempuh juga!



Dibantu oleh Kak Ayu, Sarah dan Diah dalam menawarkan harga.. pergh!! memang berbaloi la.. murah gila.. sebab disini dorang tawar menawar dalam bahasa minang kalau tak silap aku.. jadi ktorg juz pilih jer baju.. :) thanks Diah, Sarah dan Kak Ayu.. amazing.. daripada 300 ribu turun kepada 100 ribu.. dan ada yang dari 200 ribu turun kepada 60 ribu rupiah jer.. fuh!! kalau tanpa bantuan ni, memang kena tipu..



pilihan kebaya.. sapa nak kawen? meh beli sini.. dua hari siap jahit.. murah! boleh bayangkan?



kain sulam... cantik.. boleh bayangkan..
itu Bukit Tinggi.. dalam masa sejam aku ble habiskan hampir 1 juta rupiah... gilos.. mau dok sehari.. bapa banyak la yang dihabiskan.. bab makan.. ditanggung HALAL.. aku boleh letakkan Padang, Indonesia sebagai syurga makanan.. sedap! boleh bayangkan? nest entry aku share tentang makanan :)

You Might Also Like

16 Comment

Flickr Images