18 Comment
  1. nasib 1 juta rupiah. kalau 1 juta ringgit malaysia.. wow! kayo jugak ye! hehehe

    Saya Seorang Pelancong (5): Kundasang War Memorial

    ReplyDelete
  2. 1 juta malaysia goyang kaki la:)

    ReplyDelete
  3. salam nak tanya mcm mn tempat penginapan kat sana?sape2 ade contct tak dengan org di sana boleh bagi x pada sy?sy nk ke sana pada bulan 3 ni.pergi 1 family ramai dlm 20 org lbh so nk cri tmpt pnginapan yg sesuai...kalau boleh tolong dan sape2 ada contact org kat sana plz email pada saya niey_mamapapa@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  4. bestnye!!! org mmg ngah usha2 tiket nk ke padang.. tujuan utama: BUKIT TINGGI!!! whoaaa

    ReplyDelete
  5. Salam Sejahtera dan Assalamualaikum wbt…
    Anda berminat melancong ke Indonesia?Kami di Pesona Jejak Wisata menawarkan pelbagai pakej menarik untuk keluarga dan kumpulan yang besar untuk bercuti ke mana2 destinasi di Indonesia terutamanya ke Padang-Bukittinggi.
    Pakej menarik kami tawarkan kepada anda dengan harga yang berpatutan dan lebih rendah di bandingkan dengan mana2 Ejen di Malaysia.
    Perkhidmatan kami adalah professional dan Syarikat yang sah disisi undang2.
    Semua urusan dijalankan di Malaysia dan anda tidak perlu risau akan ditipu oleh Ejen2 di Indonesia kerana banyak telah berlaku penipuan disebabkan inginkan harga yang paling murah.
    Untuk maklumat lanjut tentang Bukittinggi Padang,anda boleh layari Blog kami di:
    http://freelancetour.blogspot.com/
    Insyaallah banyak info berguna bagi anda yang first time travel ke Bukittinggi. Untuk pertanyaan pakej,anda boleh terus menghubungi saya.Harga boleh nego selagi tidak rugi…Bandingkan harga yang anda dapat dengan harga kami.Nyatakan harga yang anda dapat dan kami akan offer lebih rendah dari harga tersebut (selagi boleh)Insyaallah..
    Atau anda boleh menghubungi kami ditalian: 0126665436 (Aziman Omar)
    Temujanji boleh diatur untuk berbincang jika anda mempunyai group yang besar untuk melancong.
    Sewa kenderaan dan supir juga tersedia..

    Sekian Terimakasih

    ReplyDelete

  6. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

  7. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete
  8. Nak melancong ke Padang dan Bukittinggi? Nak bawa group besar dari Malaysia?Semua kami uruskan..anda kumpul peserta dan kami uruskan semuanya.Dari urusan tiket hinggalah penginapan.transport dan pemandu pelancong.
    Hubungi saya di 0126665436 utk deal harga.hadiah menarik menanti anda. Anda kumpul orang kami uruskan semuanya. Lawati blog saya: http://freelancetour.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. bagi tuan puan yang nak melancong kat bukittinggi Kami 7LINES HOLIDAY tour & travel siap melayan anda kami sediakan : transport, hotel, and pakej tour
    contact person : firman
    Whats app : +62 82390 797959
    email : firman_7linesholiday@yahoo.com / 7lines.holiday@gmail.com
    blogger : 7linesholiday.blogspot.com insyaallah tuan & puan boleh puas dengan service kami

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum..
    Salam dari MINANG KABAU.yang biasa disebut dengan nama BUKITTINGGI PADANG.Salam juga dari saya ARMAN BUKITTINGGI..bergerak di bidang pelancongan sebagai TOUR GUIDE..pernah bekerja di sebuah perusahaan TRAVEL Agent.RAUN SUMATERA.saya nak tumpang iklan kat blog ini..Bila Ada Tuan Dan Puan yang nak rancang melawat ke bukittinggi padang.tapi tak ada contact untuk uruskan lawatan nya.jangan risau hati...
    Saya boleh bantu untuk mempermudah urusan lawatan tuan dan puan...Untuk info lebih detail nya.sila hubungi saya di talian..

    Call/sms/whatsapp.:+6285374176166

    FB komen ajo.

    E_mail.armanpribadi123@gmail.com

    Terimakasih

    Wassalam...jangan malas untuk bertanya.....

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum
    Salam dari MINANG KABAU.yang biasa disebut dengan nama BUKITTINGGI PADANG..Salam juga dari saya ARMAN BUKITTINGGI.bergerak di bidang pelancongan sebagai TOUR GUIDE.pernah juga bekerja di sebuah TRAVEL AGENT di bukittinggi.RAUN SUMATERA.saya nak tumpang iklan kat blog ini.Bila ada tuan dan puan yang nak rancang melawat ke bukittinggi padang.tapi belum ada contact untuk uruskan lawatan nya..
    Jangan risau hati.Saya boleh bantu untuk mempermudah urusan lawatan tuan dan puan.Untuk Info Lebih Detail nya.sila hubungi saya di talian..

    Call/sms/whatsapp..:+6285374176166

    FB. Komen ajo

    E_mail.armanpribadi123@gmail.com

    Terimakasih

    Wassalam.....Jangan malas untuk bertanya....

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum,,,,
    salam sejahtera buat semua yang membaca blog ini
    kami syarikat mempunyai legalitas di indonesia, Nak tumpang promotion sikit
    bagi tuan puan yang nak melancong kat bukittinggi/ Padang,Medan dan bandung Kami 7LINES HOLIDAY tour & travel siap melayani anda kami sediakan : transport, hotel, and pakej tour
    contact person : firman
    Whats app : +62 82390 797959
    email : firman_7linesholiday@yahoo.com / 7lines.holiday@gmail.com
    blogger : 7linesholiday.blogspot.com
    insyaallah tuan & puan boleh puas dengan service kami

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum kepada semua Percutian ke Bukittinggi Padang Saya Mukhlis Tourist Guide Kat Bukittinggi Padang,
    Bukittinggi Merupakan Destinasi Percutian Yang menarik untuk dikunjungi selain View yg cantik, makan sedap dan tempat Shopping Embroidery banyak pilihan dan penduduknya Muslim senang untuk cari makan
    Saya Mukhlis Driver cum Guide kat Bukittinggi bagi Tuan, Puan, abg,Akk yg nak datang Bukittinggi tapi belum ade contact untuk uruskan kat Bukittinggi insyallah saya boleh bantu uruskan sebaik mungkin sesuai dgn apa yg di minta. Dan bagi yang nak sewa Transportasi Kereta Innova, Van Pregio,Bas ,Bukittinggi bandar kecil sejuk makan sedap, tempat Shopping kain sulam banyak dari yg murah, menengah, Quality dan bagus buat bisness jual balik maupun nak pakai sendiri. Sila datang Bukittinggi nanti saya akan bw kat home industry kain sulam baik yg nak beli sehelai atau pun borong. Saya utamakan Quality bukan Quantity sila call Whatsapp +628197513210 or +6281268422608 untuk buat tempahan
    Dan saya Mukhlis Budget Tours Bukittinggi Padang Tidak mengatas namakan Travel Agent Manapun untuk Promote saya punya khidmad, 
    Dan saya ucapkan banyak terima kasih pada Blog ini atas share Percutian dengan adanya blog ni boleh berbagi Informasi dan khidmat

    Wassalam 
    Mukhlis Budget Tours Bukittinggi Padang

    ReplyDelete
  14. salam tuan dan puan
    kami mohon izin promotion di blog ni
    kami salah satu agency pelancongan yang ada di bukittinggi,padang west sumatera indonesia.
    yang sudah memiliki legalitas yang sah yaitu Pt.RISFY HIDAYAH WISATA.
    bagi yang nak bercuti kat padang ,medan dll.boleh kami bantu uruskan.
    dengan harga yang berpatutan.
    untuk detail
    sila hubungi kami di talian phone /whatsapp: +6282169960060 ( edward ardy)
    atau tengok blog kami www.risfyhidayahgroup.blogspot.com
    terima kasih sebelumnya

    wassalam

    (edward ardy)

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

    Contact person :
    RIKO ADRYANSYAH

    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
    E_mail : riko_kitaholidays@yahoo.com
    Blog : http://kitaholidays.blogspot.com
    FB :https://www.facebook.com/riko.kitaholidays

    Wassalam

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum,,,,
    salam sejahtera buat semua yang membaca blog ini
    kami syarikat mempunyai legalitas di indonesia, Nak tumpang promotion sikit
    bagi tuan puan yang nak melancong kat bukittinggi/ Padang,Medan dan bandung Kami 7LINES HOLIDAY tour & travel siap melayani anda kami sediakan : transport, hotel, and pakej tour
    contact person : firman
    Whats app : +62 82390 797959
    email : firman_7linesholiday@yahoo.com / 7lines.holiday@gmail.com
    blogger : 7linesholiday.blogspot.com
    insyaallah tuan & puan boleh puas dengan service kami

    ReplyDelete

Comment