Saturday, April 09, 2011

Ceritera 3 hari 2 malam Kuching dan Kota Kinabalu: Tune Hotels menjadi pilihan!

semasa siri jelajah ni hotel yang menjadi pilihan ialah Tune Hotel.. satu sebab murah.. dua sebab dekat dengan kawasan-kawasan yang nak diterjah..

masa di Kuching, kedudukan Tune Hotel ni betul-betul dekat dengan waterfront.. jadi jalan kaki jer nak ke mana pun.. aku tak kisah bab hotel ni.. bapa bintang pun aku tak kisah.. asalkan boleh rehat..

bagi aku Tune Hotels ni ok juga.. masa kat Kuching amik katil single.. untuk satu malam harga tak sampai RM50 include towel and 12 hours aircond.. sebab konsep Tune Hotel ni korang kena add on..



katil single masa kat Kuching! tengok tu kek lapis pun ada...

masa kat Kota Kinabalu pun aku amik Tune Hotel.. kalau kat KK Tune Hotel ni kira dalam bangunan 1 Borneo.. lagi senang.. nak apa? makan? wayang? bowling? semua ada..


amik double masa nih.. masih murah!


macam hotel-hotel lain Tune pun pakai kad.. tapi yang aku maksudkan add on tu.. kalau korang tengok kat screen tuh ada tulis aircond.. jadi korang tau la bila aircond tu akan habis.. dari aku masuk sampai balik.. aircond tu tak pernah habis pun.. nama pun jalan-jalan.. habis mana duk kat bilik..


Go Go Go Green!


Pintu Tandas ni sebenarnya.. hek3..

kepada sesiapa yang nak backpack boleh pilih Tune Hotel ni.. selesa dan juga bersih..
masa check in jam 2 ke atas.. dan masa check out sebelum jam 10 pagi..

tapi kalau nak yang eklusif.. kat KK boleh pilih Sutera Harbour.. hek3...

pesanan tido:
banyak hotel boleh pilih di Kuching dan KK.. ikut pilihan sendiri.. yang mana nak.. nak yang ribu-ribu satu malam? nak yang puluh-puluh.. pilih sajo... ada duit semua jalan!

10 comments:

  1. Ditunggu kiriman kek lapisnya.... :)

    ReplyDelete
  2. welcome to KK.. hehe..
    stay d 1B?? best kaa?? hehehe..
    kenapa nda pilih novotel?? hehe..
    sutera harbour plg mahal antara hotel kt kk taw..

    ReplyDelete
  3. dian:
    novotel? eh? sebab pilih online kan..

    ReplyDelete
  4. ahakzzz..

    tapi yg tak bestnya kalo booking online..kalo kita tak datang abis burn duit tu..hotel lain pon macam tu jugak ke? ^^

    ReplyDelete
  5. zis:
    tune kalau tak dtg duit dia refund balik dlm tmpoh 72jam..

    ReplyDelete
  6. Salam,

    Kalo datang bercuti ke Kota Kinabalu bersama keluarga & rakan2, dan ingin menginapan di penginapan berbentuk apartment, boleh klik link ini http://apartmentkotakinabalu.blogspot.com

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  7. salam dari Sabah...
    best kan KK?

    ReplyDelete

Comment